Srečanja s starši

SREČANJE S STARŠI 20.3.2019

V sredo, 20.3.2019, smo v dvorano gasilskega doma povabili starše na delavnico. Najprej smo prisluhnili raznim mislim o družini, otroci so svoje starše presenetili z deklamacijami, potem pa smo si ogledali posnetke otrok, ki so pripovedovali o svojih družinah. Nazadnje si je vsaka družina izdelala svojo pomladno vazico.

SREČANJE S STARŠI 12.12.2018

Pred božično-novoletnimi prazniki smo starše povabili v dvorano Gasilskega doma, kjer so jim otroci odigrali dramatizacijo Pod medvedovim dežnikom. Po predstavi smo skupaj s starši ustvarjali okraske iz volne za naše smrečice. Druženje smo na koncu popestrili še s petjem zimskih pesmic na mikrofon.

SREČANJE S STARŠI (POHOD IN OBISK KMETIJE)

Na prelep jesenski dan smo se v soboto, 13.10.2018, skupaj s starši odpravili na pohod po Spodnjem Lokovcu. Svoj krog smo začeli in končali pri fabriki. Na sredini poti smo pomalicali, zapeli nekaj jesenskih pesmi in zraven zaplesali. Nato nas je pot peljala do hiše prijaznih zakoncev Batagelj, kjer nam je gospodar razkazal koze in čebelnjak, gospodinja pa nam je pripravila domač kruh in med. Otroci in starši so bili nad predstavitvijo navdušeni. Pohod smo zaključili z medaljo za vse pohodnike in sladkim presenečenjem. Zakoncema Batagelj se iskreno zahvaljujemo za topel sprejem.

DELAVNICA S STARŠI – DRUŽINSKO DREVO

V duhu materinskega dne, smo se 28.3.2018, ob 17 uri, zbrali v igralnici, kjer so otroci najprej zaplesali na pesem »Kako raste mama«, zapeli pesmico »Jaz pa grem na zeleno trav’co« in nazadnje še zaplesali skupaj s starši ob znani pesmi »Mamica je kakor zarja«. Po kratki zabavi smo se preselili na hodnik, kjer smo ustvarjali družinska drevesa. Na list smo prilepili debla iz Moos gumi pene, nato so si otroci s pomočjo staršev s tempera barvami pobarvali dlani in jih odtisnili. Potrebno je bilo prešteti družinske člane in si izrezati toliko drevesnih listov ter jih prilepiti na drevo. Nazadnje smo si izrezali obraze in pričeske ter sestavili vse člane družine, ki smo jih na koncu prilepili na drevesne liste. Izdelek so si na koncu po želji še dodatno okrasili z raznimi dodatki. Nastala so zanimiva in raznolika drevesa, ki si jih je bilo zares zanimivo ogledati.

NOVOLETNA DELAVNICA

Na božično-novoletni delavnici smo starše presenetili z dramatizacijo pravljice o Muci Copatarici. Na koncu so otroci zapeli in zaplesali na pesmico iz pravljice. Nato smo se preselili na hodnik, kjer smo ustvarjali škratke iz storžev. Okrasili smo jih z rdečimi kapicami, zelenimi šali, migajočimi očmi in različnimi dodatki. Nastali so simpatični mali možje, ki nam bodo med prazniki krasili dom.

POHOD NA VRŠE

Zbirati smo se začeli ob 16.30 pred šolo, nato smo se z avtomobili odpeljali do Drnulka. Tam smo se parkirali, opazovali ovce, ki so nas prišle pozdravit in potem se naprej odpravili peš. Ko smo prispeli na vrh, smo nekaj prigriznili in popili. Otrokom smo za dodatno motivacijo razdelile pohodniške kartice in bombone. Ko smo si oddahnili, smo pešačili nazaj po drugi, bolj strmi in krajši poti. Skupaj s starši in otroci smo se strinjali, da spomladi pohod ponovimo.

Dostopnost