ŠPORTNI DAN – POHOD

Učenci 4. in 5. razreda so v mesecu aprilu opravili pohod. Ker je potekal pouk na daljavo, so skupaj s starši obiskali različne hribe: Škabrijel, Kobilico, Veliki vrh, Lašček, Škopico in Poldanovec..

NARAVOSLOVNI DAN: DAN ZEMLJE

Učenci 4. in 5. razreda so imeli na izbiro tri dejavnosti, ki so jih opravili doma in v bližini svojega doma. Vsak si je izbral dve dejavnosti, ustvarjal, raziskoval, eksperimentiral.

Naredili so čistilo ki ne obremenjuje okolja, nabrali  veje in jih s pomočjo staršev razrezali. Pri ustvarjanju so uporabili svojo domišljijo  in naredili gozdno lutko, nekateri tudi žival in na sprehodu  okoli hiše opazovali spomladanske cvetlice, barve cvetov, prešteli cvetne liste in prašnike. Na cvetovih so opazovali čebele, njeno gibanje, barvo  cvetnega  prahu in kam si čebela nabere cvetni prah.

VELIKONOČNA DELAVNICA

7.4.2020, so učenci 4. in 5. razreda  iz slanega testa in papirja  ustvarjali velikonočne okraske.

Pri delu so bili ustvarjalni, saj so njihovi izdelki polepšali domove.

DAN ŽENA V ČEPOVANU

Skupina ljudskih pevk Korenine so 8.3.2020 priredile v dvorani kulturnega doma v Čepovanu koncert ljudskih pesmi in s svojim nastopom pričarale čudovito vzdušje. Uvodno pesem sta zaigrala Tadej in Andraž Kovačič in z venčkom ljudskih pesmi in plesov so koncert popestrili učenci 4. in 5. razreda.

LIKOVNI NATEČAJ: FESTIVAL ZVONČKOV

Botanični vrt Univerze v Ljubljani je priredil festival zvončkov. Učenci od 1. do 5. razreda so na to temo brali otroško literaturo o zvončkih in likovno ustvarjali.

Ema Magajne iz 5. razreda je zasedla 1. mesto ( 2. slika )  in Žana Mrak iz 4. razreda  2. mesto v kategoriji OŠ 4.-5. razred ( 1. slika ).

     

Čestitamo

PUST

Le kdo ne mara pustovanja, slovenskega ljudskega običaja, ki preganja zimo in kliče pomlad?

Nekaj utrinkov kaj se je na pustni torek dogajalo na šoli.

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI

Vsaka beseda je ob takšni sliki odveč ….

Danes je bilo vreme preslabo, da bi smučali. Utrujenost smo omilili v vodnem parku, popoldan pa smo streljali z lokom ter spoznavali značilnosti Bohinja ter Triglavskega narodnega parka. Zunaj pa se je pripravljala podlaga za jutrišnjo smuko.

 

Drugi dan nam zima ni bila naklonjena. Razmere na smučišču so bolj spomladanske, ampak mi se ne damo. Popoldan smo se naučili nordijske hoje, ter se s kompasi in zemljevidi zgubljali po bližnjih gozdovih. V večernih urah se smejimo ob igranju Activitija.

 

Prvi dan smučanja je za nami. Seznanili smo se s smučiščem, opremo, varnostjo na smučišču in že se veselimo novih dogodivščin.

 

Slike si lahko ogledate v galeriji.

ŠOLAR NA SMUČI 2020

Tudi letos so se učenci 4. razreda OŠ Čepovan pridružili vseslovenski akciji ” Šolar na smuči”, ki se je odvijala na slovenskih smučiščih, na Krvavcu, Rogli, Mariborskem Pohorju, Cerknem in Gačah. Z akcijo, ki je potekala med 20. in 24. januarjem, je bila učencem 4. razredov osnovnih šol omogočena enodnevna brezplačna, zabavna in predvsem poučna smučarska izkušnja. Pet smučarskih središč je tako v petih dneh gostilo približno 3000 učencev iz vse Slovenije. Učenci 4. razreda OŠ Čepovan so se s svojima spremljevalcema udeležili akcije, v petek, 24. januarja, v smučarskem središču Cerkno, kjer so ob odlični organizaciji Smučarskega kluba Snežinka, v prekrasnem vremenu in vodstvu njihovih smučarskih učiteljev preživeli resnično nepozaben smučarski dan.

 

DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

Zadnji šolski dan v letu 2019 smo se spomnili na pomemben državni praznik. S pesmijo in recitacijami smo se poklonili naši Sloveniji in odločitvi naših prednikov, da sedaj lahko živimo v samostojni državi.

 

SREČANJE NAGRAJENCEV MLADE VILENICE V DIVAČI

Mlada Vilenica je mednarodni literarni natečaj, namenjen otrokom osnovnih in srednjih šol v Sloveniji in širše, v letu 2015 pa se je projekt razširil tudi v vrtce in v letu 2016 še na likovna dela. Nagrado Mlada Vilenica koordinira in podeljuje Kulturno društvo Vilenica iz Sežane, ki je tudi lokalni soorganizator mednarodnega literarnega festivala Vilenica.

Ker živi prav blizu jame, po kateri nosi literarni oz. umetnostni natečaj naslov, se je za temo letošnjega natečaja najprej ponudil lipicanec. V vsej svoji lepoti. Nanj pa se je takoj navezala dolga zgodba konja nasploh. Starodavni miti pravijo, da beli nebeški konj prebiva v deželi dobrih bogov. Eden od njih je tudi grški Apolon. Zaradi tega konj ljudem še vedno predstavlja plemenitost in lepoto, ki ni zgolj telesna, ampak sega tudi na področje duhovnega življenja. Ko je omenjeno bitje stopilo na zemljo, pa je stkalo močno vez s človekom, saj je postalo njegova jezdna žival. Če bi se konj in jezdec sprla, bi ju to vodilo v norost. Če pa se razumeta, vodi njuna pot k zmagoslavju. Ob lipicancu se je torej kot osrednja tema ustvarjanja odprla še pot, in sicer človekova pot v mnogoterih pomenih in oblikah.

Natečaja so se udeležili štirje učenci naše šole. Nika Stibilj iz 3. razreda je za svojo pesem prejela tretjo nagrado, Larisa Krivec iz 8. razreda pa posebno nagrado. Podeljeni sta jima bili na kulturni prireditvi v Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači.

Nagrajeni pesmi

 

 

 

Stran 1 od 1912345...10...Zadnja »

Jedilnik

Jedilnik

logo-kulturna-šola

Spletna učilnica

    moodle

Koledar dogodkov

maj 2020
PTSČPSN
« Apr   Jun »
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31