Kot že vrsto let, je tudi letos Zavarovalnica Triglav d.d. organizirala ogled smučarskih skokov v Planici, za učence osnovnih šol iz vseh krajev Slovenije. Iz Območne enote Nova Gorica je na ogled veličastne prireditve odšlo 200 učencev in njihovih spremljevalcev iz vseh šol severno primorske regije.

Dobra organizacija, sončen in topel dan, ter seveda vrhunski tekmovalci so nam ponudili vse kar lahko pričakuješ na eni največjih športnih prireditev v Sloveniji. Veličastno navijanje skoraj 14000 glave množice učencev iz vseh koncev Slovenije, dolge, rekordne skoke, avstrijec Gregor Schlierenzauer, je izenačil svetovni rekord, Robert Kranjec je kot prvi na svetu dvestotič preskočil magično mejo 200m in kar deset slovenskih orlov na petkovi posamični tekmi zaključka svetovnega pokala, so prispevali k nepozabnemu dnevu na tednu planiških skokov.

Tudi učenke 7. r OŠ Čepovan so se pridružile pravemu športnemu rajanju v dolini pod Poncami in pripomogle pri ustvarjanju tega neverjetnega športnega dogodka.

 

 

 

Dostopnost