V torek, 22. marca 2016, je bilo v Veliki dvorani Mestne občine v Novi Gorici, 26. srečanje otroškega parlamenta. Udeležili so se ga štirje učenci iz naše šole: Neli pisk in Ana Murovec iz 3. razreda, Nejc Pisk iz 6. razreda in Aljaž Šuligoj iz 7. razreda.

Srečanje se je začelo ob 9.00 uri z izvolitvijo delovnega predsedstva. Zatem je sledil pozdrav gostitelja, gospoda Mateja Arčona, župana Mestne občine Nova Gorica in predsednika Sveta Severno Primorske regije. Za njim je učence  nagovoril gospod Matjaž Nemec, poslanec v Državnem zboru RS in nekdaj aktivni član Otroškega parlamenta.

Osrednji del srečanja je bil namenjen pogovoru ‘Pasti mladostništva’, ki ga je vodil gospod Tomica Dumančič, prof. sociologije. Z vprašanji je povabil mlade k pogovoru in z njimi vzpostavil dialog. Izpostavili so tezo, da je meja med uporabo in zlorabo zelo zabrisana. Predvsem pa, da se moramo pri problemu poglobiti in raziskati vzroke problema in ne samo težiti k trenutni rešitvi, saj le ta vzroka ne odpravi, ampak problem le trenutno omili. Na koncu je še poudaril, čim več se bodo učenci naučili o pasteh mladostništva,  bolje bo za njih in več bo imela  njihova okolica od njih.

parlament

Dostopnost