V tednu od ponedeljka 14. januarja do petka 18. januarja smo izpeljali 10 urni plavalni tečaj za učence in učenke 3. razreda v pokritem bazenu v Novi Gorici. S plavalnim tečajem je pričelo vseh sedem učencev in učenk 3. razreda, ki jih je vsakodnevno vozil šolski kombi, plavalni tečaj pa so zaključili trije  učenci in ena učenka, saj je Veronika Šuligoj zbolela po prvem dnevu, Klemen Ušaj je zadnja dva dneva s starši odšel na smučanje, Ana Boltar pa ni opravila zgolj preizkusa zadnji dan, saj zaradi vremenskih razmer ni mogla priti v šolo.

Z izvedbo plavalnega tečaja smo lahko zelo zadovoljni, saj nam je bilo omogočeno, da smo bili v bazenu ves teden edina skupina, na voljo pa smo imeli tudi vse potrebne rekvizite in pripomočke za uspešno učenje plavanja. Vsi učenci in učenki sta izrazito napredovali v tehniki plavanja, tako, da so zadnji dan na preizkusu vsi uspešno dosegli 5. stopnjo znanja plavanja, kar pomeni, da so preplavali 50m, med tem opravili vajo varnosti in uspešno preplavali do cilja. Bronastega delfina so si tako prislužili Mrak Žana, Podgornik Tim, Šuligoj Dominik in Kovačič Andraž. Trije, ki se preizkusa niso udeležili zaradi že omenjenih razlogov verjetno ne bi dosegli te stopnje plavanja, ocenjujem pa, da bi verjetno lahko dosegli 3. oziroma 4. stopnjo plavanja, oziroma zlatega morskega konjička ali delfinčka.

V sredo, 16. januarja smo istočasno izpeljali še športni dan za 4. in 5. razred ter ravno tako preizkus plavanja, kjer so si Slivka Štefan, Šuligoj Aleš in Rebek Tiana prislužili bronastega delfina, Stojanovič Miha delfinčka, Vižin Matic pa zlatega morskega konjička.

https://www.youtube.com/watch?v=OYq4BiiYjxw

 

Dostopnost