Tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane. Na ta dan v vseh osnovnih šolah in vrtcih izvedemo tradicionalni slovenski zajtrk. Tudi na naši šoli je bilo tako.

Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku smo  namenili kar cel teden . Povezovalna nit tega tedna je bila »JEM LOKALNO, JEM SLOVENSKO«. V ponedeljek smo se zbrali in skupaj spregovorili o pomenu izbire naše, lokalne hrane v vsakdanjem življenju. Pripravili smo zemljevid Slovenije in nanj dnevno beležili, od kod je prispela hrana, ki smo jo zaužili za malico. V četrtek nas je obiskala gospa Lilijana Brajlih in nam spregovorila o pomenu lokalne predelave živil in o tem, kako je pomembno, da ločujemo odpadke in zmanjšamo pridelavo le-teh. V pokušino nam je dala krožnik, narejen iz pšeničnih otrobov. V petek  smo za zajtrk jedli črn kruh, maslo, med, jabolko in pili domače mleko.

Dostopnost