ZADNJI ŠOLSKI DAN, 24.6.2020

V sredo, 24.6.2020, bo odhod avtobusov v smeri Dol, Vrata, Lokovec in Puštale ob 11.00 uri.

Odhod avtobusa v Novo Gorico bo kot običajno.

 


GRADIVO ZA NASLEDNJE ŠOLSKO LETO

Na tej povezavi se nahajajo seznami učbenikov, delovnih zvezkov, potrebščin, ki jih bomo potrebovali naslednje šolsko leto. Tu starši naročajo vse potrebno (delovni zvezki, potrebščine) na Kopijo novo. Klasičnih katalogov letos ne bo. Vse našteto lahko kupite tudi kjerkoli drugje.

https://www.kopija-nova.si/os?pmr=vy&pmid=lhibc5apmtqi

 


Povabilo k sodelovanju in predstavitev akcije POKLONI ZVEZEK

Letošnja akcija Pokloni zvezek bo zaradi izrednih razmer koronavirusa potekala na drugačen način kot ste jo bili vajeni do sedaj. Tudi letos Vas vabimo, da skupaj z otroki poklonite nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo tovrstno pomoč.

Do 15. julija 2020 lahko zvezek ali pa tudi šolske potrebščine poklonite:

  • v izbranih 255 prodajalnah Mercator po vsej Sloveniji v katerih je za ta namen označen nakupovalni voziček pri blagajnah,
  • spletni trgovini in  vseh poslovalnicah Office&More ter Bags&More,
  • SMS sporočilom ZVEZEK ali ZVEZEK5 na 1919 Tako boste darovali 1 ali 5 EUR.

 Vse podrobnosti, e-razglednica, zgodbe družin v Sloveniji in kratki filmi so na voljo na: www.karitas.si/pokloni-zvezek:

 Hvala! Slovenska karitas


Na spodnji povezavi so razpisi za letovanja.

RAZPIS LETOVANJA IN TABORI 2020


 

GOSTOVANJE NA RADIU V ODDAJI HUDO

V studiu oddaje Hudo! so gostili najboljše mlade pesnike in deklamatorje, ki so sodelovali na Župančičevi frulici. Med njimi je bila tudi naša Laura Markič.

Posnetku lahko prisluhnete na Radiu Slovenija, prvi program.

https://radioprvi.rtvslo.si/iskanje/?isci=%C5%BEupan%C4%8Di%C4%8Deva%20frulica

Takole je Laura zapisala svoje vtise.

GOSTOVANJE NA RADIU V ODDAJI HUDO!

Bilo je lepo sobotno jutro, ko sem v Ljubljani obiskala stavbo RTV, kjer me je pričakala lepa dobrodošlica. Mene, mojo sofinalistko Anaiso in dva mlajša prikupna deklamatorja so pospremili do studia, kjer so nam ponudili pijačo in nekaj napolitank. Najprej so se z nami malo pogovorili, potem pa smo si ogledali snemalni prostor, ki  je bil zelo zanimiv. Ob deveti se je začela oddaja v živo. Posedli smo se za dolgo mizo, kjer je imel vsak slušalke in svoj mikrofon. Na vprašanja ni bil nihče pripravljen, zato smo bili na začetku malo živčni, vendar smo se hitro sprostili. Vse je teklo kot namazano. Po kočani oddaji smo še malo poklepetali in se poslikali, potem pa šli vsak svojo pot.

To je bila zame nova, a prav prijetna izkušnja.

   

ŽUPANČIČEVA FRULICA

Župančičeva frulica je projekt s tradicijo. Vključuje mlade literarne ustvarjalce in umetnike govorjene besede iz slovenskih in zamejskih šol. Zaključno srečanje osnovnošolskih in srednješolskih pesnikov ter osnovnošolskih deklamatorjev poteka vsako leto sredi junija v Župančičevi Beli krajini.

Na razpisu za jubilejno 30. Župančičevo frulico je sodelovalo 172 mladih pesnikov in deklamatorjev iz 77 slovenskih šol. Pesniška strokovna komisija (Veronika Dintinjana, Igor Divjak, Janko Lozar) in deklamatorska strokovna komisija (Mateja Perpar, Tjaša Koprivec, Gašper Jarni) je izbrala finaliste, ki so se 11. 6. 2020 ob 19.00 na Youtubu predstavili na filmu Župančičeve frulice 2020. Strokovni komisiji sta preko filma razglasili zmagovalce – dobitnika Župančičeve frulice za najboljšega osnovnošolskega in srednješolskega pesnika in dobitnika pastirskega roga za najboljšega deklamatorja.

Med petimi finalisti Župančičeve frulice za osnovnošolske pesnike je tudi naša Laura Markič iz 9. razreda.

Oglejte si celotno prireditev ali pa posnetek Laurine pesmi. ( Laura je na posnetku od 29. minute dalje)

https://www.youtube.com/watch?v=bGDWUOarXzo

Lauri še iskrene čestitke za zlato priznanje na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje.

ŠPORTNI DAN – POHOD

Učenci 4. in 5. razreda so v mesecu aprilu opravili pohod. Ker je potekal pouk na daljavo, so skupaj s starši obiskali različne hribe: Škabrijel, Kobilico, Veliki vrh, Lašček, Škopico in Poldanovec..

NARAVOSLOVNI DAN: DAN ZEMLJE

Učenci 4. in 5. razreda so imeli na izbiro tri dejavnosti, ki so jih opravili doma in v bližini svojega doma. Vsak si je izbral dve dejavnosti, ustvarjal, raziskoval, eksperimentiral.

Naredili so čistilo ki ne obremenjuje okolja, nabrali  veje in jih s pomočjo staršev razrezali. Pri ustvarjanju so uporabili svojo domišljijo  in naredili gozdno lutko, nekateri tudi žival in na sprehodu  okoli hiše opazovali spomladanske cvetlice, barve cvetov, prešteli cvetne liste in prašnike. Na cvetovih so opazovali čebele, njeno gibanje, barvo  cvetnega  prahu in kam si čebela nabere cvetni prah.

Jedilnik

Jedilnik

logo-kulturna-šola

Spletna učilnica

    moodle

Koledar dogodkov

avgust 2020
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« Jul   Sep »