DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

Zadnji šolski dan v letu 2019 smo se spomnili na pomemben državni praznik. S pesmijo in recitacijami smo se poklonili naši Sloveniji in odločitvi naših prednikov, da sedaj lahko živimo v samostojni državi.

 

SREČANJE NAGRAJENCEV MLADE VILENICE V DIVAČI

Mlada Vilenica je mednarodni literarni natečaj, namenjen otrokom osnovnih in srednjih šol v Sloveniji in širše, v letu 2015 pa se je projekt razširil tudi v vrtce in v letu 2016 še na likovna dela. Nagrado Mlada Vilenica koordinira in podeljuje Kulturno društvo Vilenica iz Sežane, ki je tudi lokalni soorganizator mednarodnega literarnega festivala Vilenica.

Ker živi prav blizu jame, po kateri nosi literarni oz. umetnostni natečaj naslov, se je za temo letošnjega natečaja najprej ponudil lipicanec. V vsej svoji lepoti. Nanj pa se je takoj navezala dolga zgodba konja nasploh. Starodavni miti pravijo, da beli nebeški konj prebiva v deželi dobrih bogov. Eden od njih je tudi grški Apolon. Zaradi tega konj ljudem še vedno predstavlja plemenitost in lepoto, ki ni zgolj telesna, ampak sega tudi na področje duhovnega življenja. Ko je omenjeno bitje stopilo na zemljo, pa je stkalo močno vez s človekom, saj je postalo njegova jezdna žival. Če bi se konj in jezdec sprla, bi ju to vodilo v norost. Če pa se razumeta, vodi njuna pot k zmagoslavju. Ob lipicancu se je torej kot osrednja tema ustvarjanja odprla še pot, in sicer človekova pot v mnogoterih pomenih in oblikah.

Natečaja so se udeležili štirje učenci naše šole. Nika Stibilj iz 3. razreda je za svojo pesem prejela tretjo nagrado, Larisa Krivec iz 8. razreda pa posebno nagrado. Podeljeni sta jima bili na kulturni prireditvi v Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači.

Nagrajeni pesmi

 

 

 

SREČANJE UPOKOJENCEV

Učenci naše šole so popestrili srečanje upokojencev v Čepovanu.

IZDELAVA NOVOLETNIH VOŠČILNIC IN OKRASKOV

V pričakovanje veselega decembra so učenci  od 1. od  5. razreda imeli  29.11.2019 tehniški dan.  Izdelovali so novoletne voščilnice in okraske.

Pa poglejmo kaj so ustvarjali….

 

EVAKUACIJA TER TEČAJ OŽIVLJANJA

V četrtek, 21.11.2019, smo imeli vajo evakuacije šole. Po končani evakuaciji so se vsi učenci udeležili tečaja oživljanja. Spoznali so temeljne postopke oživljanja, delovanje ter uporabo defibrilatorja in vse poskusili tudi v praksi.

Na spodnji povezavi si lahko tudi vi ogledate kako pomagati človeku ob srčnem zastoju.

https://www.youtube.com/watch?v=Jo6Gr8rlAjo

Jedilnik

Jedilnik

logo-kulturna-šola

Spletna učilnica

    moodle

Koledar dogodkov

januar 2020
PTSČPSN
« Dec   Feb »
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31