Pozdravljeni,
glede na potek epidemije COVID-19 vlada s spremembami odlokov postopno sprošča nekatere ukrepe, zato vam v priponki vam pošiljam popravljene in dopolnjene informacije ter glavna priporočila.

Vljudno vabljeni k spremljanju obvestil na spletni strani mestne občine https://www.nova-gorica.si/koronavirus/, kjer vas bomo sproti obveščali o nadaljnjih ukrepih na državni in občinski ravni.

Ostanimo odgovorni in strpni ter zdravi!

mag. Petra Bajec

višja svetovalka za protokol

Kabinet župana
MESTNA OBČINA NOVA GORICA
Trg Edvarda Kardelja 1
SI-5000 NOVA GORICA

KORONAVIRUS Info 20.4.2020


Kako ostati duševno zdrav.

dusevno_zdravje_otroci

dusevno_zdravje_odrasli


Spoštovani starši!

Svetovalna delavka vam je v času zaprtja vrtca in šole na voljo preko elektronske pošte kristina.humar@gmail.com ali na telefonski številki 041 241 832.


 

ŠPORTNI DAN – POHOD

Učenci 4. in 5. razreda so v mesecu aprilu opravili pohod. Ker je potekal pouk na daljavo, so skupaj s starši obiskali različne hribe: Škabrijel, Kobilico, Veliki vrh, Lašček, Škopico in Poldanovec..

NARAVOSLOVNI DAN: DAN ZEMLJE

Učenci 4. in 5. razreda so imeli na izbiro tri dejavnosti, ki so jih opravili doma in v bližini svojega doma. Vsak si je izbral dve dejavnosti, ustvarjal, raziskoval, eksperimentiral.

Naredili so čistilo ki ne obremenjuje okolja, nabrali  veje in jih s pomočjo staršev razrezali. Pri ustvarjanju so uporabili svojo domišljijo  in naredili gozdno lutko, nekateri tudi žival in na sprehodu  okoli hiše opazovali spomladanske cvetlice, barve cvetov, prešteli cvetne liste in prašnike. Na cvetovih so opazovali čebele, njeno gibanje, barvo  cvetnega  prahu in kam si čebela nabere cvetni prah.

VELIKONOČNA DELAVNICA

7.4.2020, so učenci 4. in 5. razreda  iz slanega testa in papirja  ustvarjali velikonočne okraske.

Pri delu so bili ustvarjalni, saj so njihovi izdelki polepšali domove.

DAN ŽENA V ČEPOVANU

Skupina ljudskih pevk Korenine so 8.3.2020 priredile v dvorani kulturnega doma v Čepovanu koncert ljudskih pesmi in s svojim nastopom pričarale čudovito vzdušje. Uvodno pesem sta zaigrala Tadej in Andraž Kovačič in z venčkom ljudskih pesmi in plesov so koncert popestrili učenci 4. in 5. razreda.

LIKOVNI NATEČAJ: FESTIVAL ZVONČKOV

Botanični vrt Univerze v Ljubljani je priredil festival zvončkov. Učenci od 1. do 5. razreda so na to temo brali otroško literaturo o zvončkih in likovno ustvarjali.

Ema Magajne iz 5. razreda je zasedla 1. mesto ( 2. slika )  in Žana Mrak iz 4. razreda  2. mesto v kategoriji OŠ 4.-5. razred ( 1. slika ).

     

Čestitamo

Jedilnik

Jedilnik

logo-kulturna-šola

Spletna učilnica

    moodle

Koledar dogodkov

maj 2020
PTSČPSN
« Apr   Jun »
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31