ŠPORTNI DAN- PLANINSKI POHOD

Učenci od 1. do 5. razreda so 13.9.2019 imeli športni dan- planinski pohod na Lokve. V lepem, sončnem vremenu so se peš odpravili po lokvarski cesti. Na Skokovem vrhu so pojedli malico.

A pravljica se še ni končala tukaj. Na Lokvah so se igrali in si ogledali igrišče za mini golf. Čestitamo učencem 1. razreda, ki so uspeli prehoditi pot.

ŠPORTNI DAN V KAJAK CENTRU

V četrtek, 12.09.2019 smo izpeljali prvi športni dan v novem šolskem letu. Tokrat smo se odločili za vodne aktivnosti in obiskali Kajakaški klub Soške elektrarne, kjer so učenke in učenci pod vodstvom vaditeljev in tekmovalcev najprej dobili nekaj teoretičnih navodil v zvezi z aktivnostjo, predvsem glede varnosti in opreme, v nadaljevanju pa skupaj z učitelji in člani kluba pripravili obvezno opremo, ter čolne in odšli do mesta za vhod v vodo. Učenke in učenci so bili razdeljeni v dve skupini, ki sta se po dobri uri izmenjali v čolnih. Vodna pot jih je vodila navzgor proti toku, vse do solkanskega mostu, ter nazaj do spusta po brzicah tekmovalne proge, kjer smo videli tudi obračanje čolna, seveda brez kakšne nevarnosti, zato pa obilico smeha in zbadanja ob prihodu na kopno.

Preživeli smo prijetno dopoldne, z novimi znanji in izkušnjami ter predvsem željo, da bi kaj podobnega še kdaj ponovili. Glede na to, da so bili učenci in učenke izredno pohvaljeni s strani članov kluba Soške elektrarne, bo izražena želja zagotovo upoštevana pri pripravi aktivnosti v prihodnje.

  

PRVI ŠOLSKI DAN

Počitnice so minile in zopet smo nazaj v šoli. Prvi dan je bil zagotovo najbolj zanimiv za naše prvošolčke. Učenci so jih s pesmijo, plesom in recitacijami pospremili v novo šolsko leto. S svojim obiskom nas je počastila tudi predstavnica Mestne občine Nova Gorica ter jim poklonila manjše darilce.

Naj bo novo šolsko leto za vse učence in učitelje čim lepše.

 

 

ZADNJI ŠOLSKI DAN

Z zaključno prireditvijo smo se učenci in zaposleni OŠ Čepovan poslovili od šolskega leta 2018-19. Na začetku smo se s slovensko himno in deklamacijami spomnili na 25. junij 1991, ko je Slovenija postala samostojna država. Učenci so se nato predstavili s pesmijo in igranjem na instrumente. Ravnateljica šole nam je ob koncu zaželela vesele počitnice. Devetošolci so nato osmošolcem predali težko zaslužen ključ.

S spričevalom v žepu smo vsi skupaj šoli za nekaj časa pomahali v slovo in krenili počitniškim dogodivščinam naproti.

AKCIJA POKLONI ZVEZEK

V sodelovanju z organizacijo Karitas smo tudi letos na naši šoli zbirali velike črtne zvezke za otroke, ki so v stiski.

Zbrali smo 27 zvezkov, ki smo jih predali sodelavcem Karitas, da jih bodo pred novim šolskim letom razdelili med socialno ogrožene otroke.

Jedilnik

Jedilnik

logo-kulturna-šola

Spletna učilnica

    moodle

Koledar dogodkov

september 2019
PTSČPSN
« Avg   Okt »
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30