ANKETNI VPRAŠALNIH O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE

Na spodnji povezavi se nahaja omenjeni vprašalnik. Prosim, če nanj odgovorite do 21.5.2019.

Hvala za sodelovanje

https://www.1ka.si/a/218826


 

 

 

 

ŠPORTNI DAN – FUN PARK

V soboto, 11.05.2019 smo izpeljali športni dan v adrenalinskem parku ob Soči. Športnega dne se je udeležilo 21 učenk in učencev od 6. do 9. razreda z dvema spremljevalcema.

Glede na slabe lanske izkušnje z dežjem in ne preveč obetavno vremensko napoved smo bili kar malo v strahu, kako bomo izpeljali dogodek, vendar se je na zadovoljstvo vseh športni dan razpletel na najboljši možni način. Inštruktorji Fun parka Soča so učenke in učence po uvodni pripravi na aktivnost razdelili v tri skupine in jih nato odpeljali na različne težavnostne postaje v parku, kjer so se preizkusili v najrazličnejših spretnostih in pri tem premagovali različne ovire, predvsem pa svoj strah, predno so po slabih treh urah prišli do cilja in se za največji užitek spustili še po “zip line” preko Soče.

Športni dan je minil brez zapletov, ob dobri organizaciji vseh vpletenih, ob obilici dobre volje in smeha in prav nikogar ni zmotilo, da je bil opravljen še dan več v delovnem tednu.

  

PRAZNOVANJE 70-LETNICE PLANINSKEGA DRUŠTVA

Planinsko društvo Nova Gorica je 9.4.2019 v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici slavnostno obeležilo 70-letnico delovanja.

Samim velikim pevskim imenom (g. Vladimir Čadež, ga. Polona Kante Pavlin, g. Zdravko Perger), odrskim igralcem (g. Radoš Bolčina), komornim glasbenikom (Godalni kvartet NOVA, Trobilni kvintet Goriškega pihalnega orkestra, bobnar in tolkalec Gal Furlan, MePZ Motiv), cirkuški plesalki Dani Auguštin in plesalcem Pro dance company se je pridružilo tudi devet naših učencev, ki so s svojimi prispevki dodali majhen kamenček v mozaiku celotnega dogajanja.

Bila je čudovita gledališka izkušnja, ki jo verjetno nikoli ne bomo pozabili.

PREDSTAVITEV INŠTRUMENTOV

Učenci prve triade in trije vrtčevski otroci so 3.4.2019  prisluhnili učiteljem iz Glasbene šole Nova Gorica. Predstavili  so jim različne inštrumente: od bolj prepoznavne harmonike, kontrabasa, prečne flavte, kitare in violine do harfe, trobente in fagota. Otroci so z radovednostjo poslušali različne zvoke, zraven prepevali in sodelovali v pogovoru.

dav

33. FESTIVAL TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

Učenci turističnega krožka smo se v torek, 2.4.2019, odpravili v Novo Gorico na 33. festival Turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema festivala je bila Turistični spominek mojega kraja. Naslov naše turistične naloge je bil Lokovačec. Predstavljali smo kraj Lokovec ter kovaštvo. Izdelali smo spominek – žebelj čibilj na leseni deščici, na katero smo vtisnili napis Lokovec. Na turistični tržnici smo prikazali kovačijo, delili prospekte in naš spominek, obiskovalce pa smo povabili tudi k igri kolo sreče, kjer so lahko prejeli različne nagrade (knjižna kazalka, balon, bonbon ali žebelj varlč).Za naše delo in sodelovanje na turistični tržnici smo prejeli srebrno priznanje.

Pri turističnem krožku smo sodelovali Ana Murovec, Neli Pisk, Timotej Susič, Doroteja Šuligoj,  Lana Vončina Čadež in Hana Winkler Milovanović.

 

Jedilnik

Jedilnik

logo-kulturna-šola

Spletna učilnica

    moodle

Koledar dogodkov

maj 2019
PTSČPSN
« Apr   Jun »
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31